ecologische beelden

Ik stel me kort voor, Antonius Driessens, oftewel Ton Driessens. Op deze website vindt u mijn houten sculpturen en mijn foto's. Mijn werk bestaat uit unieke kunstwerken, alle met de hand gemaakt en zonder gebruik van vervuilende stoffen. Alles wat u ziet is puur natuur. In de beelden zitten geen schroeven, geen nagels, geen verf.
Deze milieubewuste aanpak is mij lief en geeft ook extra kracht aan de uitstraling van de houten sculpturen. De afwezigheid van kleur wordt gecompenseerd door de ziel van het hout, de zichtbare littekens, de krassen, de scheuren, de ruwe oppervlakte, de ogen in het hout, de verweerde kleuren. Het accent ligt meer op eerlijkheid en op contrast. Contrast in zwart-wit bij het drijfhout, vergrijsde hout tegenover het diepzwarte verkoolde hout.

De natuur blijft meester en mijn ingreep probeer ik zoveel mogelijk te beperken. De perfectie zoek ik daarom meer in de staat van het gevonden hout dan in mijn bewerking ervan. Het hout zelf is dus het onderwerp van de sculptuur.

exposities

- Vaste expositie: gedurende de zomer zal een groot deel van mijn werk te zien zijn in Chateau de Calavon. Deze wijnproducent in Lambesc heeft een mooie zaal waar de houten sculpturen mooi tot hun recht komen.

- Van 17 tot 28 november zal een selectie van mijn werk te zien zijn in Espace Beaujon te Parijs. Centraal gelegen en in het centrum van Parijs op 209 Rue du Faubourg Saint Honoré kunt u hier terecht om de wandsculpturen van dichtbij te bekijken.

- 20 september is een werk te koop tijdens de veiling bij Rossini, Parijs. Veiling vanaf 14u00 en mijn werk valt onder de hamer als lot 52. He gaat om het werk De Stijl 10-12.

- een andere veiling vindt plaats in Nice ten goede van een medisch centrum voor kankeronderzoek. Het werk Contre composition 4 is hier te koop.

Andere bezigheden

Ideeën voor uw interieur: houten wandbeelden, als u van echt hout houdt.
Neem uw decoratie onder vuur met unieke houten beelden, de natuur in huis met milieuvriendelijke muurdecoratie, 100% puur natuur.
Land Art, als de buitenomgeving naar binnen komt.
Design trends en tijdloze uitstraling; kies voor een rust en welzijn met ddd.
Een serie van boomschors foto's, kan gebruikt worden om uw muren te voorzien van een eigen identiteit. De foto's zijn 30x30cm groot en kunnen als een mozaiek de muren bekleden. Origineel en op maat, in verschillende kleurstellingen die de boomschorsen voorstellen.
Inspireerd door de Stijl-periode kunt u mijn muurbeelden bekijken. Eigentijds modern en natuurlijk verantwoord.
Uw eigen meubilair kan ook het beginpunt vormen van een uniek beeld. Dan hebben we het over upcycling.


Muurbeelden, De Stijl collectie

Deze nieuwe collectie van houten beelden die u aan de muur kunt hangen haalt zijn inspiratie uit de bekende schilderijen van Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. De verf is echter vervangen door oud verweerd hout. De penseelstreken zijn vervangen door de tekeningen in het hout enz. De overeenkomsten zijn mooi terug te zien in een ander, meer milieubewust materiaal. Ook hier geldt weer: 100% hout, geen spijkers, geen schroeven, geen verf. De muurbeelden gaan mee in de architectuur van de ruimlte waarin ze zich bevinden.


Boomschors foto's

U kunt een aantal foto's van boomschorsen bewonderen tijdens de expositie "Resonantie rondom hout" die plaats vindt tussen 24 maart en 26 mei 2013. Deze expositie vindt plaats in het Domain du Rayol in Rayol-Canadel-sur-Mer, naast Saint-Tropez. Deze foto's zijn gedrukt op een vierkant formaat van 30x30cm en kunnen als een mozaiek gebruikt worden. Op deze manier zijn verschillende kleurstellingen mogelijk en kunt u uw eigen kunstwerk samenstellen en ook achteraf naar eigen wens veranderen of aanvullen. Meer informatie op de site van het park Domaine du Rayol.


Houten wandbeelden

Alle houten wandbeelden zijn met zorg gemaakt ondanks het brute uiterlijk dat ze vertonen. Er worden geen vervuilende of giftige producten gebruikt.
Handgemaakt, uniek, origineel en eigentijds. Uw interieur kan hiermee een eigen identiteit en uitstraling krijgen.
Een andere eigenschap is dat deze houten beelden de akoestiek van een ruimte kunnen verbeteren. De houten panelen kunnen als diffusie-panelen gebruikt worden. De ruwe en oneffen oppervlakte stimuleert nog eens de dispersie van geluidsgolven in de ruimte.

Natuurlijke muurbeelden met knipoog naar De Stijl periode

Wandbeeld De Stijl, inspiratie van Doesburg

Na het zien van mijn hoek met oude planken kwam ik op dit idee. De beelden die ik maak komen vaak aan de muur te hangen en concurreren dus met schilderijen. Maar mijn werk bestaat uit hout. Hout is niet persé ouderwets en kan ook in verschillende staten gebruikt worden. Mijn voorkeur gaat naar verweerd hout, wrakhout, hout dat door de jaren heen een eigen karakter heeft gekregen.
De link met De Stijl?
Kijk eens naar een schilderij uit die tijd... Van dichtbij zijn de verfstreken te zien, de craquelé in de laag verf, het is minder perfect dan de afgeleide producten doen denken. Deze details maken het werk uit die tijd juist echt. En het hout dat ik gebruik voor mjijn muurbeelden heeft diezelfde echtheid: verweerde kleuren door de zonnestralen, ronde vormen van het vallen, het schuiven, barstjes van de verschillende seizoensopvolgingen. Het hout dat ik verbrandt krijgt net zo'n structuur als het craquelé van de oude verf. Het handgeschilderde en het handgemonteerde, beide zijn ze niet perfect en tonen hun harmonie in deze integerheid.

Deze "Stijlbeelden" zijn gemonteerd zonder spijkers, zonder schroeven, zonder verf en zonder vervuilende materialen. Dit sluit aan bij mijn natuurvriendelijke uitvoering van mijn passie. Het zijn dus ecologische kunstwerken die uniek zijn in hun aanpak en de details.

Juryprijs toegekend aan Antonius Driessens voor het beeld "Fragile"

houten beeld, Breekbaar

Ton Driessens heeft de jury-prijs gewonnen tijdens het Arts en fete concours 2012 in Chateauneuf-les-Martigues, naast Marseille. De professionele jury heeft belang gehecht aan de oorspronkelijkheid, de creativiteit en het perfect passen in het gegeven thema: kleur, licht, materiaal, ieder zijn contrast. Het is mijn beeld "breekbaar" dat in de prijzen is gevallen. Dit beeld is nu eigendom van de commune. Voor het volgende concours in 2013 zal ik zelf uit gaan maken van de jury en heb ik de mogelijkheid andere werken te tonen die buiten het concours vallen.

Antonius Driessens tijdens Project'Isle, Isle-sur-la-Sorgue

Ik was uitgenodigd deel te nemen aan de expo Project'Isle, een openbare expositie die zich in de buitenlucht laat bewonderen in het pittoreske stadje Isle sur la Sorgue. Meer berucht om haar antiquaires en verzamelaars, is deze kunstmarkt ook al een paar jaar uitgebreid met moderne kunst. De stand is op de foto's te zien. Het begin was voor iedereen erg stroef en in tegenstelling tot de verwachtingen waren er veel minder bezoekers dan verwacht. Toch ging na de 2e dag het eerste beeld over de toonbank. De speciale avond was een succes en ik verkocht die dag 4 beelden aan een koppel die in principe op zoek was naar een schilderij. Ze waren erg te spreken over mijn wandbeelden en na het opnemen van de maten gingen ze overstag en kochten ze een drieluik en de droid. Verder was er een leuke sfeer onder de kunstenaars en waren er ook interessante contacten.

expo projectisleexpo projectisle

project'IsleEen selectie van kunstwerken van Ton Driessens is geselecteerd voor de expo Foire Internationale in Isle sure la Sorgue in het hartje van de Franse Provence. In het park Gautier zal een grote tent staan waar een twintigtal stands de kunstenaars en hun werk vertegenwoordigen. Ikzelf sta op stand A13. Met houten wandbeelden en beelden met lichtbron zal de bezoeker een idee krijgen van mijn ecologische beelden.

design demands desire is een Internet portal die moderne kunst en natuur koppelt. Ludieke kunstwerken die de natuur respecteren, houten beelden die ziel tonen, vreemde vormen die het gevolg zijn van natuurlijke erosie, het gevecht tussen de elementen. Het drijfhout gevormd door water en wind, het verbrande hout en zijn typische structuur gevormd door vuur... De unieke beelden geven alle een logische uiting aan de liefde voor de natuur. Het hout en de assemblages bevatten geen nagels, geen spijkers en geen verf.

In het menu rechts op de pagina vind u de verschillende rubrieken die zich waarschijnlijk uit gaat breiden zodra er nieuwe kunstwerken onstaan. Zo ga ik ook geluidsbeelden maken die geluiden voortbrengen die zijn ontstaan tijdens het maken van het beeld. Deze geluiden worden op hun beurt weer grondig bewerkt om er een originele soundscape van te maken.Nieuw op de website is de rubriek boomschors fotografie. Deze galerie bevat een aantal boomsoorten waarvan ik de schors heb gefotografeerd. Ik probeer deze schorsen zo natuurlijk mogelijk te fotograferen door alle niet natuurlijke aspecten te vermijden. Ik let daarbij op compositie, kleur, textuur en licht. Deze rubriek zal beetje bij beetje gaan groeien en waarschijnlijk zullen er ook zijsporen ontstaan met boomschorsen in andere vormen.Deze website is bedoeld om moderne kunst te promoten. Wilt u ook op deze website verschijnen, neem dan contact met me op. Ik maak graag kennis met andere kunstenaars die met de natuur werken zonder deze te bedreigen of te vervuilen.